Grasbaanrace weekend 18 en 19 september 2021

  • 12-09-2021 13:27

De grasbaanraces zijn terug in de Basse, op ons circuit aan de Schapendrift zal in het weekend van 18 en 19 september op de zaterdag de VTBM kampioensraces gehouden worden en op de zondag zijn de classics motoren en bromfietsers aan de beurt om hun demo races te verrijden.

De grasbaanraces onder de vlag van de VTBM op zaterdag vereissen van de deelnemers een basis sport licentie van de KNMV http://www.knmv.nl/motorsport/Licenties/ en een daglicentie van de VTBM aan te vragen op de dag zelf. Rijders die aan deze voorwaarden voldoen zijn welkom om mee te rijden. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de VTBM.  https://www.vtbm.nl/18-september-vtbm-grasbaanraces-basse

Het terrein is open vanaf 08.00 uur en de inschrijving start om 08.30 uur, waarna de training om 10.00 uur start en de wedstrijd om 12.00 uur. 

Na de race zal er een feestavond zijn in de tent met daarbij een top gelegenheidsband bestaande uit onze eigen Basser rasartiest Jan Joustra, Dennis Hendriks (drummer van Mooi Wark) en Richard 'Gorro' Jansen (Jovink, de Richards). Zij zullen een spetterende show geven om de dag gepast mee af te sluiten. Kom op tijd want om stipt 24.00 uur moet het terrein leeg zijn volgens de corona-regels. 

Zondag zijn de Classic en oldtimer rijders aan de beurt. In de jaren ’50 tot ’80 was deze klasse ongekend populair. Grasbaan organisaties als o.a. De Dwerg, Bromfietsrenners Vereniging “Friesland”, MC NF, NGRV en FTBM waren indertijd zeer actief en dit resulteerde in zeer veel wedstrijden en evenementen door het gehele land waar de klassieke 50cc grasbaan klassen aanwezig waren.

De motoren waarmee o.a gereden wordt zijn de Classics: in serie gebouwde Gebben 3, KVV, HEGU, VHS, HOMOET, Aspes, Fantic en HEJA’s. Hiernaast rijden er ook de zgn. Youngtimers: in kleine series gebouwde crossframes als AGS, Femsa, Gebben 1 & 2, De Jager, De Haan en ENPO’s met als hoofdvoorwaarde een maximale carburateurdoorlaat van 24 millimeter. In de oldtimer klassen (t/m bouwjaar 1968) zijn dit voornamelijk zelfgemaakte frames met motoren van merken als Kreidler, Sachs, Zundapp en Minarelli. In de klasses van het Classic 50cc grasbaanteam rijden enkel 50cc motoren met bouwjaar tot en met 1982. Zie voor meer informatie het C50ccgt reglement. https://www.classic50ccgrasbaanteam.nl/algemene-informatie/

Het terrein is wederom open vanaf 08.00 uur, het aanmelden en keuren is van 09.00 uur tot 10.00 uur en start training om 11.00 uur, start wedstrijd 13.30 uur.

De entree prijzen zijn voor beide dagen gelijk:

tot 13 jaar gratis

13 t/m 17 jaar € 5,00

vanaf 18 jaar € 10,00

Deze evenementen zijn testen voor toegang evenementen. Dit houdt in dat je een geldige QR-code in je Corona check app moet hebben. Dus of je bent volledig gevaccineerd, hebt een herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden of laat je van te voren (GRATIS) testen via www.testenvoortoegang.nl 

 

Blijf op de hoogte

Laatste nieuws